“Ārprāts, cik dārgi!” Šādu un līdzīgus izsaucienus vai čukstus tagad bieži var dzirdēt veikalos pie pārtikas plauktiem. Tāpēc ticam, ka 100 labu padomu speciālizlaidums Marinēšana tevi iedvesmos likt burkās ne tikai savā dārzā izaudzēto, bet arī tirgū iepirkto, ka žurnālā atrodamie padomi palīdzēs ekonomēt un gudri izmantot pat pēdējo lapiņu.
Ieskaties, pamēģini un pārliecinies, ka dārzeņu, sēņu, ogu un augļu konservēšanas veidi var būt ļoti dažādi, daudzveidīgi, bet iegūtais rezultāts ļoti noderēs, kad jāsaimnieko taupīgi!
100 labi padomi speciālizlaidumā Marinēšana
* Kā iemarinēt kraukšķīgus patisoniņus
* Klasiskas gurķu marinēšanas receptes un salāti
* Tomāti marinādē, želejā, savā sulā un kečupā
* Uzzini, kāpēc skābēti dārzeņi ir veselīgi, un iemācies tādus pagatavot
* Kā konservēt, izmantojot tikai sāli
* Citzemju receptes, kas garšo latviešiem, tostarp marinētas pupiņas un toskāniešu gaumē marinēti dārzeņi
* Pagatavo kabaču ikrus kā senos laikos un citus gardumus, kas lieti noderēs ziemā
* Kuru etiķi izmantot marinēšanā un idejas pašu gatavotiem aromātiskiem etiķiem
* Liec burkā papriku un vāri lečo!
* Uzvāri pupiņu ievārījumu, kas garšos vegāniem
* Saldēšanas un kaltēšanas ABC
* Vērtīgi padomi, kā uzglabāt ražu, ja ģimene liela, bet pagraba nav
* Uzglabājam sēnes, kā to darīja omes – cūku taukos
* Dārzeņu zupas un boršča sagataves
* Jāņogas – želejā, ievārījumā, uzlējumā, biezenī
* Idejās ātrajām zaptītēm, ko ēst pie pankūkām, lai nav jāķeras pie ziemas krājumiem
* Vāri ievārījumus, kas garšos lieliem un maziem! Klasiskas ogu zaptes un nedaudz neparastākas, bet ļoti gardas kombinācijas
* Iemācies pagatavot labu sīrupu kompotam
* Piepildi burkas ar persiku konserviem – ai, kā ziemā kārosies!