Plātsmaizes krietni atvieglo ēst gatavošanu, jo pikantās var celt galdā gan pusdienās, gan vakariņās, bet saldās noder brokastīm un launagam. Tās ir nepārspējamas glābējas arī tad, ja jāpacienā negaidīti ciemiņi un mājās nekā nav. Netici? Ielūkojies žurnāla 100 labi padomi speciālizlaidumā Plātsmaizes, kur atradīsi gan klasisku, gan neierastāku plātsmaižu receptes, kā arī pīrāgus, maizītes un kūkas. Spēj tik izvēlēties savām vēlmēm atbilstošu recepti vai izcep vispirms pirmo, tad otro, pēc tam trešo, līdz visas receptes izmēģinātas un viss nogaršots! Labu apetīti!
Šoreiz žurnālā:
* Plātsmaižu TOP 3 – biezpienmaize, klasiskā ābolu plātsmaize un sātīgā dižā plātsmaize
* Kādi knifi jāzina, lai plātsmaizes izdotos ideālas
* Kā izcept nevainojamu rabarberu un ābolu plātsmaizi
* Kā bērnībā! Drupatu plātsmaize
* Mazliet neparastākas plātsmaizes – ar medu un riekstiem, krējummaize, biezpiena un mandarīnu plātsmaize.
* Gardēžiem – persiku kūka ar olbaltuma cepurīti
* Bagātīgi ogu un augļu sacepumi
* Soli pa solim – cepam vienreizīgo tējas kūku
* Kas ir briošs un kā to pagatavotu
* Iemācies izcept saldu maizīti ar banāniem, bumbieriem vai mellenēm
* Tiešām garšīgi! Dārzeņu pīrāgi ar baklažānu, cukīni, papriku, tomātiem un cūku pupām
* Ekonomiskas, bet sātīgas plātsmaizes no tā, kas ledusskapī
* Picas mīklas pamatrecepte un četri picu varianti
* Sēņu laika greznība – trīs gaileņu pīrāgi
* Vienkārši un ātri izcepamas kūkas un mērces, kas tās pārvērš greznā desertā
* Vasaras gardums – strūdele. Ar āboliem, plūmēm un dārzeņiem
* Ballīšu čempions groziņš – salds, sāļš un vegānisks
* Četru izcilu kēksiņu receptes
* Saldēdieni ar dāmu pirkstiņiem