Leģendāras receptes
Kāds ir leģendārs ēdiens? Tāds, ar kuru saistās atmiņas, tāds, par kuru stāsta stāstus, un tāds, kas joprojām tiek celts galdā. Ticu, ka katrā mājā ir savi leģendārie ēdieni, bez kuriem nav iedomājama neviena svētku maltīte un kurus ikdienā gatavo biežāk nekā citus. Šajā žurnāla 100 labi padomi speciālizlaidumā Leģendāras receptes esam apkopojuši mums zināmos ēdienus, kam nevilcinoties varam pielikt klāt apzīmējumu leģendārs.
Lai ēdiens, kas celts galdā, sniedz ne tikai sāta sajūtu, bet arī priecē un saistās ar brīnumjaukiem notikumiem, sirsnīgiem mirkļiem un krāšņām atmiņām!
Žurnālā lasi
* Kāpēc kartupelis ir nācijas glābējs un padomus, kā izcept visgardākos kartupelīšus pannā
* Mūžīgā vērtība – kotletes kā omei un 2 neikdienišķas receptes
* Kurš ir pats gardākais viltojums? Protams, viltotais zaķis! 3 receptes un ieteikumi, lai tas izdotos nevainojams
* Cel galdā zivi! Cepeškrāsnī cepta aromātiska karpa, Ērika Dreibanta zivju zupa un lasis saldkrējuma mērcē Andra Buļa gaumē
* Kā ulmaņlaikos gatavoja līdaku – rulāde, pastētu un plācenīši
* Leģendāri salāti – Rūjienas, Valmieras un polārsalāti, kā arī grezns ulmaņlaiku rasols ar stāstu
* Mūsu nacionālais dārgums – pelēkie zirņi un zirņu pikas
* Trīs zupas, kas garšo visiem: soļanka, frikadeļu zupa un jēra zupa
* Visos laikos novērtēti Latvijas dārzeņi – kāpostu karbonāde un marinēti ķirbīši
* Iemācies pagatavot viltotos nēģus – būs garšīgi!
* Leģendu leģenda – tortes Cielaviņa recepte
* Izcep svētku klasiku – kliņģeris ar rozīnēm un marmelādi
* Garšo pēc bērnības – riekstiņi, plānās vafeles, šokolādes desa, žagariņi, cepumu kūka un biezpiena trīsstūrīši
* Latviskās kanēļa un ķimeņu maizītes.
* Vai atceries pumperniķeli? Laiks tādu izcept pašam