E- 100 labi padomi Speciālizdevums
Tik tiešām, gaļa nav jāpasniedz katrā ēdienreizē un pat ne katru dienu. Taču tad, kad ir pienācis īstais laiks šādai maltītei, ir labi, ja zini, ko darīt ar to vai citu gaļas gabalu. Produkts nav lēts, žēl izniekotās naudas un laika, ja beigās karbonāde sanāk sausa un sīksta vai stroganovs rūgts. Tāpēc esam apkopojuši labākās gaļas ēdienu receptes šim laikam, kad ārā ir drēgns un vieni svētki seko citiem.
Lielāku vērību šoreiz veltām ēdieniem, kurus var sagatvavot iepriekš, ielikt aukstumskapī un atstāt tur līdz īstajam brīdim. Tāpēc:
*kā mājas kārtībā pagatavot gaļas konservus, līdzīgsu iecienītajām tūristu brokastīm;
*gada nogales svētkiem ir parocīgi laikus pagatavot pastēti, iemarinēt mēli vai savārīt auksto gaļu, ko celt galdā vairākas dienas pēc kārtas;
*mācām, kā praktiskāk izmantot tos cūkas gaļas gabalus, kas maksā lētāk;
*dalāmies noslēpumos, kā gaļas ēdienu pavilkt garāku, proti, kā no mazumiņa pagatavot daudzumiņu;