E- 100 labi padomi Speciālizdevums
Katru gadu cenšos izmēģināt kādu jaunu ievārījuma recepti. Pirms pāris gadiem uzdrošinājos zemeņu ievārījumam pielikt klāt piparus. Vispirms izvārīju tikai vienu mazu burciņu, bet visiem tā iegaršojās, ka vārīju papildporciju, un nu tāds top katru gadu. Atceros, kad pirmoreiz tapa ērkšķogu-banānu ievārījums, mani tik ļoti pārsteidza tā medainā garša, ka ar recepti steidzu padalīties gan ar radiniecēm, gan draudzenēm. Pēc tam sekoja eksperimenti ar šokolādi, piparmētrām, kanēli un dažādiem cukuriem. Tad es izvārīju savu pirmo čatniju! Stāvēju pie plīts un stundām maisīju katla saturu, līdz burvīgā smarža izplatījās pa visu māju un bija jūtama pat ārā. Kad mājinieki jautāja, ko es vāru, smējos, ka nodarbojos ar virtuves burvestībām. Un tā tiešām ir! Cik gan daudz labu domu, gaišu vēlējumu un mīlestības var iemaisīt čatnijā, kamēr tas lēnām burbuļo. Simtiem!
Žurnālā lasi
* Ilzes Briedes košais dārzeņu kokteilis
* Jāņa Jarāna marinētās sēnes
* Ilzes Kupčas rabarberu, apelsīnu un banānu ievārījums