Facebook Pixel

E- Jauns OK

Ir jautājumi? Zvani 67842571
E- Jauns OK Nr. 130, 2021
€3,50
Žurnāla apraksts

Šajā numurā meklējam pozitīvo, gaismu tuneļa galā. Un patriotismu, ko katrs izjūtam atšķirīgi. Ar Agnesi Zeltiņu runājam par dzīvi ārzemēs, vīriešiem, bērniem, teātra ēnas pusēm un vietām, kur aizķeras dvēsele. Pianists Andrejs Osokins un dziedātāja Katrīna Gupalo stāsta, kāpēc izvēlējušies savu dzīvi veidot Latvijā, lai gan bija iespēja to darīt ASV, Ņujorkā. Filmas Bedre režisore Dace Pūce iedvesmo, atklāti runājot par lieliem dzīves zaudējumiem, kompleksiem, neatbildamiem jautājumiem un garu kopdzīvi ar vīru. Skyforger līderis un vēstures entuziasts Pēteris Kvetkovskis pārsteidz ar nelokāmību un turēšanos pie saviem ideāliem. Iespējams, kāds anglis, pateicoties tieši viņam, uzzinājis par Latviju un pat zina, kā izskatījās senlatviešu karavīri.

Citas tēmas:
* Ādams Draivers. Holivudas aktieris ar nenormālības birku. Īpašs savā neparastajā parastumā, “viens no labākajiem – ja ne pats labākais – savas paaudzes aktieris”, teicis Mārtins Skorsēze.
* Kur slēpjas prieka brīži, un kas mūs padara laimīgus? Pieredzē dalās alpīniste un grāmatas Pamirs mana sirds mīlestībā autore Kristīne Liepiņa.
* Taizeme pēc pandēmijas. Kas jāņem vērā ceļotājiem?
* Gaidot Ridlija Skota kriminālfilmu Guči nams, ieskatāmies zīmola vēstures lappusēs un pētām, kas kaldinājis tā panākumus.
* Idejas, kā kombinēt Latvijas dizaineru radītos apģērbus, ko šoruden redzējām uz mēles Rīgas modes nedēļā.
* Mazie stilo. Ko bērniem piedāvā pašmāju modes zīmoli?
* Rīgas mežu valdes priekšsēdētājas Anitas Skudras karjeras ceļš.
* Lai top gaisma! Stāsta un iesaka vides dekoratore Baiba Prindule-Rence.
* Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktores Zaigas Pūces receptes – viņas ģimenes maltītēs bieži ir ēdieni no dažādu tautu virtuvēm.
* Grāmatas, ko vērts izlasīt, iesaka fotogrāfe Iveta Gabaliņa.

E- Jauns OK digitālo izdevumu arhīvs