Facebook Pixel

E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU

Ir jautājumi? Zvani 67842571
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr. 2, 2024
€2,59
Žurnāla apraksts

* Intervija ar anesteziologu reanimatologu Edgaru Vasiļevski. Tieši holistiskās medicīnas pieeja, ja apvieno labāko no Rietumu un Austrumu praksēm, veido salikumu, kas ved uz veiksmi, saka dakteris Vasiļevskis.   

* Kas bojā nieres? Nefrologa Māra PĻaviņa īsā atbilde – viss, kas bojā asinsvadus. Bērzu un kļavu sulas, lai “paskalotu” nieres, arī nevajag bez mēra dzer, jo tajās ir cukurs.

* Vai tiešām uztura bagātinātāji ir kaitīgi? Pamats bažām ir, saka pieredzējusī farmaceite Anželika Kuzņecova, jo ne visi uztura bagātinātāju ražotāji piedāvā kvalitatīvāko. Viņa skaidro, kas tajos var nebūt labs.

* Kas jāzina par pulsu. Par ātru vai par lēnu? Vienmērīgs vai ar “izkritieniem”? Pietiekami spraigs vai slābans? Ir daudzi raksturlielumi, ko ārsti vērtē, nosakot pulsu. Kardiologs aritmologs Oskars KalējsS stāsta, ko tas vēstī.  

* Vērtīgie cigoriņi. Cigoriņos ir inulīns, un šī viela var palīdzēt risināt dažādas veselības problēmas, kas saistītas ar apetīti, gremošanu un lieko svaru.

* Kāpēc ēst nezāles? Uztura speciāliste Eva Kataja skaidro, ka nezālēs ir tik daudz vitamīnu un citu bioloģiski aktīvu sastāvdaļu, ka tās nudien ir vērts iekļaut ēdienkartē. 

* Kā izmantot pumpurus un mizas? Pētām, kam var noderēt lazdu un kārklu mizas, bērzu pumpuri un kartupeļu asni un gatavojam pavasara tinktūras un uzlējumus.

* Vai latvietim vajadzīga pančakarma? Daktere Rita Pedāne stāsta, kāpēc tieši tagad ir vērts veikt pančakarmas procedūras.

* Mājāssēdēšanas kaite. Psiholoģe Diāna Zande atzīst, ka vienmēr bijuši cilvēki, kam nepatīk atrasties sabiedrībā, taču svarīgi, lai mājāssēdēšana neradītu īgnumu.

E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU digitālo izdevumu arhīvs
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr. 4, 2024
Nr. 4, 2024
€2,59
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr. 3, 2024
Nr. 3, 2024
€2,59
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr. 1, 2024
Nr. 1, 2024
€2,59