Facebook Pixel

E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU

Ir jautājumi? Zvani 67842571
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr. 4, 2021
€1,79
Žurnāla apraksts
  • Intervija ar zobārsti, zinātnieci Alēnu Butkēviču. Ārste izgudrojusi ne vien jaunus medikamentus, bet arī kosmētiku, bet par zobiem saka: ar pareizu kopšanu ikdienā un higiēnista apmeklējumu reizi pusgadā vai gadā tiem nebūtu jābojājas vispār.
  • Kā zināt, vai tā ir Laimas slimība? Rakturīgā sarkanā plankuma nav, ērce nav manīta, taču ir nogurums, izsitumi, locītavu sāpes. Kad veikt antivielu testu? Skaidro ģimenes ārste Dārta Geižāne.
  • Vai marinējumi un asi ēdieni kaitē vēderam? ““Asie” produkti (piemēram, sarkanie čili pipari) organisma funkcijas uzlabo un uzlabo pat tad, ja to lietošanas sākumā parādās nepatīkamas sajūtas,” saka gastroenterologs Anatolijs Danilāns.
  • Ko pārņemt no olimpiešu ēdienkartes un ēšanas paradumiem? Ēdam kā sportisti, bet sportojam kā slimnieki – nereti tāda ir mūsu maltīšu un fizisko aktivitāšu proporcija. Kā to sakārtot, stāsta uztura speciāliste Signe Rinkule.
  • Stiprinām kaulus ikvienā vecumā. Kļūstot vecākiem, arī kauli kļūst trauslāki un tos ir vieglāk salauzt, taču ar savu dzīvesveidu mēs varam palēnināt kaulu blīvuma samazināšanos.
  • Ko āda var pateikt? Parādieties dermatologam, un viņš pateiks, kāds ir jūsu miegs, cik veselīgi ēdat, ko darāt ikdienā un brīvajā laikā, bet galvenais – kas kaiš jūsu ādai un kādas pamatslimības varētu slēpties aiz ādas problēmām.
  • Pieaugušie bērni un viņu vecāki. Vai iespējams attiecības līdz ar gadiem uzlabot? Kā aizmirst bērnības aizvainojumus? Kuram pirmajam jāsper solis pretī izlīgumam? Kā mainās attiecības, ja vecāki smagi saslimst? Un visbeidzot – kurš kuram palīdz materiāli? Skaidro psihoterapeite Aina Poiša. 

E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU digitālo izdevumu arhīvs