Facebook Pixel

E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU

Ir jautājumi? Zvani 67842571
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr. 5, 2021
€1,79
Žurnāla apraksts

* Saruna ar fitoterapeitu un akupunktūras ārstu Artūru Tereško. Daktera jaunākā aizraušanās ir bērza tāss ekstrakts betulīns, ko viņš lieto pats un ļoti iesaka arī citiem kovida profilaksē. Ārstu satrauc kovida ārstēšana ambulatora līmenī, un viņš ir izveidojis savu shēmu.

* Vai kafiju drīkst dzert tukšā dūšā? Gastroenterologs Rīgas Stradiņa universitātes profesors Anatolijs Danilāns stāsta, ka pacienti viņam nereti ir uzdevusi šādu jautājumu un pamatojums viņu bažām esot, jo dažiem pēc kafijas izdzeršanas pirms brokastīm varot būt nepatīkama sajūta vēderā. Profesors skaidro, kāpēc tā.

* Ko vērts zināt par urīna nesaturēšanu. Rīgas 1. slimnīcas un privātklīnikas Uro urologs Alvis Laukmanis stāsta, kā var risināt slodzes un neatliekamās vajadzības nesaturēšanas problēmas un kas var palīdzēt profilaktiski.

* Aktuāli par saindēšanos. Visbiežāk Toksikoloģijas un sepses klīnikā cilvēki nonāk pēc alkohola un medikamentu pārdozēšanas, taču, kā saka anesteziologs un reanimatologs Roberts Stašinskis, sepsi var izraisīt pat neārstēts zobs.

* Kā mājas apstākļos novērst muguras sāpes? Ortopēds Kalvis Briuks sniedz padomus, kā novērst rīta stīvumu, muguras un locītavu sāpes un kādus vingrojumus izpildīt, lai atvieglotu stāvokli.

* Žeņšeņs visām vainām. Laikā, kad tik daudzi katastrofāli cieš no stresa un enerģijas trūkuma, šis tonizējošais līdzeklis var būt īstais palīgs labas formas uzturēšanā.

* Augļu ēšanas nianses. Uztura speciāliste Eva Kataja kliedē mītus par augļu ēšanu un iespaidu, kādu tie varētu atstāt uz organismu.

* Bīstamā garderobe. Var to uztvert kā joku, bet pētnieki izpētījuši, ka atsevišķi priekšmeti mūsu garderobē patiešām var nelabvēlīgi ietekmēt veselību. Piemēram, svītrains krekls var ierosināt migrēnu, bet augsta, stingra apkakle – panikas lēkmes.

E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU digitālo izdevumu arhīvs