Facebook Pixel

E - KO ĀRSTI TEV NESTĀSTA

Ir jautājumi? Zvani 67842571
E - KO ĀRSTI TEV NESTĀSTA Nr. 2, 2024
€3,99
Žurnāla apraksts
  • Intervija ar pianistu Vestardu Šimku. Veselīgs dzīvesveids ir viņa hobijs, un tā ir tik organiska viņa dzīves sastāvdaļa, ka par to pianists pat nedomā. Noteikumi gan esot. Piemēram, martā, ja ezers nav aizsalis, Verstards parasti atklāj peldēšanās sezonu.
  • Patiesība, kas noslēpta miltos. Cilvēki, kam ir glutēna nepanesība, varētu pārbaudīt, vai tā neattiecas uz miltu pārstrādes procesu, kurā no kviešiem atstāta maza daļa, kas satur visvairāk glutēna. Svaigi malti pilngraudu kvieši ir ne vien vērtīgi, bet var būt pat dziedējoši.
  • Kas pasargā no sirds slimībām? Pēc “uzvarētāju” teorijas, lai nesaslimtu ar sirds slimībām, jālieto statīni un jāēd liesa pārtika. Tomēr šāda rīcība nav samazinājusi saslimstību un mirstību no sirds slimībām. Varbūt vērts ieklausīties “zaudētāju” teorijā, kas vēstī, ka cukurs un iekaisums ir sirds slimību pamatā?
  • Kur meklēt šķiedrvielas. Tā kā veselīgs zarnu mikrobioms ir visas veselības pamatā, tad parūpēties, lai labvēlīgās baktērijas saņemtu pietiekami daudz barības, ir ļoti svarīgi. Dažos produktos ir vairāk tām vajadzīgo prebiotiku.
  • Kā atveseļot kairinātas un caurlaidīgas zarnas. Uztura un vides medicīnas ārste Dženija Gudmena stāsta, kā izārstējusi vīrieti, kam bijusi mokoša caureja. Soli pa solim, sakārtojot uzturu un nozīmējot piemērotus uztura bagātinātājus un ārstniecības augus, tas ir izdevies.
  • Kad nekam nav spēka… Nokausēti virsnieru dziedzeri un insulīna rezistence kopā var radīt nebeidzamu apli – augsts kortizola līmenis izjauc insulīna līdzsvaru, tas atkal rada augstu kortizola līmeni, un tā tas turpinās, līdz jūtamies pilnībā sabrukušas. Labā ziņa – no šā apļa var izrauties.
  • Vislabākā pretvēža diēta. Kā māca onkoloģe Lī Ērina Konelija, lai būtu laba veselība kopumā, bet īpaši, ārstējoties no vēža, ir jāēd produkti, kuros ir maz ogļhidrātu, vidēji daudz olbaltumvielu un daudz veselīgu tauku.
  • Kuras kustības vislabāk atbalsta kaulu veselību. Lai cik labas būtu pastaigas, tās visai maz ietekmē kaulus. Tos stiprina intensīvākas darbības, kurās ir spēcīgāks trieciens pret zemi, piemēram, palēcieni, un vingrojumi, kuros izmanto svarus.
  • Kā ēteriskās eļļas var uzturēt garīgo veselību. Varētu domāt, ka aromterapijas pamatā ir placebo efekts, taču ēteriskās eļļas ir dabīgs ārstniecības līdzeklis, kas efektīvi iedarbojas uzē imūnsistēmu un centrālo nervu sistēmu.

E - KO ĀRSTI TEV NESTĀSTA digitālo izdevumu arhīvs