Facebook Pixel

E - KO ĀRSTI TEV NESTĀSTA

Ir jautājumi? Zvani 67842571
E - KO ĀRSTI TEV NESTĀSTA Nr. 1, 2024
€3,99
Žurnāla apraksts

 

* Lai izvairītos no sirds slimībām, jāēd mazāk cukuru. Izpētīts, ka uzturs ar ierobežotu ogļhidrātu daudzumu ļauj kontrolēt otrā tipa cukura diabētu. Tā kā diabēts tiek uzskatīts par sirds slimību ierosinātāju, iespējams, cukuru neēšana varētu no tām pasargāt.

* Kāpēc banānu nevajag likt smūtijā. Banānos, tāpat kā avokado un bumbieros, ir viela, kas samazina citu produktu bioloģiski aktīvo vielu, konkrēti – flavanolu –, daudzumu.

* Saruna ar uztura treneri Mārtiņu Bidiņu. Interese par uzturu viņam radās, cenšoties tikt galā ar savām veselības problēmām, un nu, izglītojies pasaules lielākajā privātajā uztura apmācības un izglītības kompānijā Precision Nutrition, viņš dalās savās zināšanās ar citiem.

* Īstais sirds slimību rašanās iemesls. Amerikāņu kardiologs Tomass Līvijs saka: ja mūsu asinsvadiem netrūktu C vitamīna, mēs nekad nesaslimtu ar aterosklerozi. Šajā rakstā pieredzējušais ārsts sīki izskaidro, kā viss notiek.

* Alcheimeru var pieveikt! Ja atklāj ātri 30. Uztura un vides medicīnas ārste Dženija Gudmena dalās pieredzē, kas viņas pacientei, piecdesmit gadu vecai sievietei, palīdzēja apturēt Alcheimera slimību.

* Vēl viena aknu detoksikācija. Strīdi par to, vai ir vai nav jāattīra aknas, ir nebeidzami. Taču ne vienmēr mēs izdarām labākās izvēles, tāpēc neliels atbalsts aknām varētu noderēt.

* Intensīvo treniņu plusi un mīnusi. Fitnesa speciāliste Debra Atkinsone stāsta, ko pusmūža sievietei varētu dot augstas intensitātes intervālie treniņi.

* Garšaugu zāļu skapītis. Amerikāņu ārstniecības augu speciāliste Keta Maijere atklāj, kādus iedarbīgus ārstniecības līdzekļus mēs ikviens, ja vien gribētu, varētu pagatavot savā virtuvē.

E - KO ĀRSTI TEV NESTĀSTA digitālo izdevumu arhīvs