Facebook Pixel

E - KO ĀRSTI TEV NESTĀSTA

Ir jautājumi? Zvani 67842571
E - KO ĀRSTI TEV NESTĀSTA Nr. 6, 2023
€3,99
Žurnāla apraksts

* Kā mūs ietekmē zilā gaisma? Un kā sevi no tās pasargāt? Mākslīgā gaisma ir visur, šķiet, ka no tās nemaz nevar izvairīties, taču gaismas piesārņojums veicina dažādu veselības problēmu rašanos. Šajā rakstā – ieteikumi, kā samazināt digitālo gaismu kaitējumu.

* Saruna ar lietuviešu ārsti naturopāti Aivu Vaivarieni. “Kad es joprojām cilvēkiem jautāju: “Par ko jūs sūdzaties?”, dažreiz jūtos kā dinozaurs,” saka atzītā un populārā ārste, kas praksē izmanto Folla diagnostiku un homeopātiju. Homeopātijai arī Lietuvā neklājas viegli, taču daktere uzskata, ka tai vajadzētu kļūt par nākotnes zālēm.

* Ko nodara pelējums. Cilvēkiem, kam veselības problēmas radījis pelējums, ir raksturīgi daudzi dīvaini simptomi. Ir sarežģīti noteikt, ka vainīgs tieši pelējums, taču no tā noteikti vajadzētu izvairīties.

* Ko spēj miegs. Cilvēkiem, kas neguļ pietiekami ilgi un labi, ir lielāks vēža attīstības risks. Onkoloģe Lī Ērina Konelija stāsta, kas var būt slikta miega pamatā, un iesaka, kā to uzlabot.

* Gaiss lidmašīnas salonā var kaitēt veselībai. Tam tā nevajadzētu būt, bet lidmašīnu salonos var iekļūt toksiskas izplūdes gāzes no dzinējiem, un tas apkalpei un pasažieriem var izraisīt aerotoksisko sindromu.

* Panika un cukurs. Kad cukurs asinīs nokrītas pārāk zemu, kā dažiem cilvēkiem var būt, ja viņi visu dienu neko neēd, tas var radīt paniku, jo organisms “domā”, ka badošanās dēļ nomirs.

* Vai pietiek tikai ar staigāšanu? Īsā atbilde, ko sniedz fitnesa speciāliste Debra Atkinsone, – diemžēl nepietiek. Muskuļiem, kauliem un arī smadzenēm vajadzīgs arī spēka treniņš.

* 28 dienu diēta, kas palīdz atjaunot hormonus. Būtībā tā ir ketogēnā diēta, tikai mazliet citāda. Amerikāņu kinezioloģe, badošanās eksperte Mindija Pelca uzskata, ka tieši tā vajadzīga sievietēm menopauzes vecumā.

E - KO ĀRSTI TEV NESTĀSTA digitālo izdevumu arhīvs
E - KO ĀRSTI TEV NESTĀSTA Nr. 3, 2024
Nr. 3, 2024
€3,99
E - KO ĀRSTI TEV NESTĀSTA Nr. 2, 2024
Nr. 2, 2024
€3,99
E - KO ĀRSTI TEV NESTĀSTA Nr. 1, 2024
Nr. 1, 2024
€3,99