Facebook Pixel

E - KO ĀRSTI TEV NESTĀSTA

Ir jautājumi? Zvani 67842571
E - KO ĀRSTI TEV NESTĀSTA Nr. 5, 2022
€3,30
Žurnāla apraksts

* Saruna ar bioloģi, pētnieci Sigitu Pešeli par Laimas slimību. Sigitai Pešelei ērce iekoda 2017. gadā, un Laimas slimību atklāja 2018. gadā. Nu jau viņa ir veiksmīgi izārstējusies, taču atveseļošanās nenāca viegli un visvairāk – ilgstoši nenoskaidrotas diagnozes dēļ.

* Kas patiesībā izraisa vēzi? Ja mēs zinātu vēža rašanās īstos iemeslus, iespējams, būtu daudz tuvāk zāļu atklāšanai, kas palīdzētu no tā izārstēties, saka onkoloģe Dr. Leija Erīna Konelija. Taču šī izpratne var kalpot arī profilaksē. Ārste norāda uz trim faktoriem, kas parasti ierosina audzēju un no kuriem tad vajadzētu izvairīties.

* Tagad jūs redzat! Savulaik uzskatīja, ka mākulas deģenerācija un glaukoma ir nenovēršamas un šo slimību dēļ cilvēkam var pat nākties zaudēt redzi, taču gaismas terapija ir mainījusi situāciju.

* Kafija un holesterīns. Ja raizējaties par sirds veselību, kafiju patiesībā nevajadzētu dzert vispār, taču, ja nekādi nevarat bez tās iztikt, tad nozīme ir kafijas izvēlei, jo dažāda kafija dažādi ietekmē holesterīna līmeni, turklāt atšķirīgi arī sievietēm un vīriešiem.

* Izteikta jūtīguma anatomija. Cilvēkiem ir dažādi jūtības līmeņi, un pat izteiktam jūtīgumam ir vairākas pakāpes, kam interesantā kārtā piešķirti puķu vārdi: ārkārtīgu jūtīgumu apzīmē ar orhidejām, vidēju – ar tulpēm, bet vājāko pakāpi – ar pienenēm. Šajā rakstā – par to, kādu labumu (ne tikai problēmas) var sniegt izteikta jūtīguma pieņemšana.

* Bīstamie gaisa atsvaidzinātāji. Bieži šo produktu ražošanu neviens stingri nekontrolē, taču tie var reāli apdraudēt veselību

*Alcheimers un meditācija. Domājiet, ko domājat! Zinātnieki izpētījuši, ka apzinātība ievirza smadzeņu darbību gultnē, kas palīdz vecumdienās (un arī jaunībā) uzturēt asu prātu.

*Kā es pieveicu vēzi. Krisa Varka nākotne izskatījās drūma. 26 gadu vecumā viņam bija veikta operācija un no resnās zarnas izņemts golfa bumbiņas lieluma ļaundabīgs audzējs, taču ārsti prognozēja tikai 60 % lielas izredzes nodzīvot vēl piecus gadus. Kriss radikāli mainīja ēdienkarti, izdzīvoja un par to uzrakstīja grāmatu.

* Ķīnas (ārstniecības augu) ābece. Katrā zemē ir savi ārstniecības augi, taču daži no Ķīnas tautas medicīnā lietotajiem dabas līdzekļiem ir zināmi pat vairāk nekā divus tūkstošus gadu, un šī senā pieredze liecina, ka tie var palīdzēt. Piemēram, stiprināt imūnsistēmu pēc ķīmijterapijas.

E - KO ĀRSTI TEV NESTĀSTA digitālo izdevumu arhīvs
E - KO ĀRSTI TEV NESTĀSTA Nr. 3, 2024
Nr. 3, 2024
€3,99
E - KO ĀRSTI TEV NESTĀSTA Nr. 2, 2024
Nr. 2, 2024
€3,99
E - KO ĀRSTI TEV NESTĀSTA Nr. 1, 2024
Nr. 1, 2024
€3,99