Facebook Pixel

E- 100 labi padomi PAR VESELĪBU Speciālizlaidums

Ir jautājumi? Zvani 67842571
E- 100 labi padomi PAR VESELĪBU Speciālizlaidums 1, 2023
€3,70
Žurnāla apraksts

*Imūnsistēmas kaitnieki un atbalstītāji. Kāpēc biežāk saaukstējamies tieši ziemā? Kā un cik lielā mērā mēs paši iedarbojamies uz savu imūnsistēmu? Kā imunitāti ietekmē novecošana? Atbildes – šajā rakstā.

*Laba imunitāte – ko tas nozīmē? Vai zinājāt, ka iedzimto imunitāti nemaz būtiski nevar ietekmēt, tāpēc stiprināt to īsti nevar, taču var uzturēt labu veselību kopumā, saka imunoloģe Petra Kriķe.

*Ar ko šogad slimojam? Ja veselība kopumā laba, tad ne vienmēr svarīgi zināt, kāds vīruss noķerts. Kad tas tomēr ir jāzina un kādas zāles turēt mājas aptieciņā, stāsta ģimenes ārsts Ainis Dzalbs.

*Ko darīt (un nedarīt), ja gadījies saslimt. Ģimenes ārste Dārta Geižāne skaidro, kas ir saaukstēšanās, kādas ir dažādu vīrusu ierosināto elpceļu infekciju izpausmes, kā sevi un citus pasargāt no saslimšanas un ko darīt, ja saslimst.

*Kurš ēdiens var palīdzēt pieveikt vīrusus? Uztura speciāliste Eva Kataja atklāj, kas imūnsistēmai “patīk” un “nepatīk” mūsu uzturā.

*Pretvīrusu līdzekļu TOP 15. Zinātnieki ir izpētījuši uztura elementus, kuri visvairāk ietekmē organisma noturību pret vīrusiem un atvieglo slimošanas gaitu.

* Skuju līdzekļi profilaksē. Zinātnieks Uģis Klētnieks iesaka Latvijā radītos produktus, kas satur skuju ekstraktu, un uzskaita to vērtīgās īpašības.

*Veselības mēriņi un krūzes. Koncentrēts vitamīnu mēriņš ir labs palīgs vīrusu laikā, bet vīrusu, kas ieviesies kaklā, var arī gluži mehāniski “noskalot”, un to labāk darīt ar lielu krūzi silta dzēriena, saka uztura speciāliste Guna Havensone.

*Kā sagatavoties aukstajām peldēm. “Ledus skolas” dibinātāja Brigita Mironova atklāj savu pieredzi, kā pievērsusies peldēm aukstā ūdenī un kādu labumu veselībai no tām var gaidīt.

E- 100 labi padomi PAR VESELĪBU Speciālizlaidums digitālo izdevumu arhīvs